SZC logo

Debreceni Szakképzési Centrum

OM kód: 203033/013 | 4027 Debrecen, Vénkert u. 2.

Intézmény logo

Debreceni SZC Kereskedelmi és Vendéglátóipari Technikum és Szakképző Iskola

HírekKözérdekű adatokCLASSROOMKRÉTA
Széchenyi 2020

Hírek

2024. ápr. 4.


DSZC Kereskedelmi

    A JövőKép Expon jártunk

    Április 4-én a Kölcsey Központban „JövőKép Expo - Képzés és Karrier a KKV Szektorban” kiállítás és konferencia néven karriertámogató rendezvényre várta a fiatalokat az EDC Debrecen, a Hajdú-Bihar Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a Debreceni Szakképzési Centrum.

    A JövőKép Expon jártunk

    Az expo célja a szakképzési centrum, a helyi kis- és középvállalkozások, valamint a tanulók közötti szakmai és képzési együttműködés megerősítése volt. A rendezvényen a kiállítóknak lehetőségük volt bemutatkozni és toborozni, míg a tanulók számára egyedülálló alkalom nyílt a szakmai ismereteik elmélyítésére, karrierlehetőségek felfedezésére. Az expo mindenki számára ingyenesen látogatható volt, az érdeklődők 10 – 17 óra között találkozhattak a kiállító vállalatokkal, délután pedig panelbeszélgetéseken is betekintést nyerhettek több szektor működésébe. A rendezvényen több mint 40 kiállító várta az érdeklődőket a KKV-szektor minden szegmenséből, bepillantást nyújtva szolgáltatásaik, karrierlehetőségeik és termékeik kínálatába.

    - Az elmúlt időszakban főleg a nagyvállalatokról esett szó, akik megreformálták Debrecen gazdaságát. Ők is nagyon fontosak, de a helyi KKV-k ugyanilyen kiemelt szerepelt töltenek be a város életében. Amikor a szervezőpartnerekkel összefogtunk, két célt tűztünk ki magunk elé: az egyik, hogy megmutassuk a szakképzési centrum diákjainak, mit kínál számukra a KKV-szektor. A másik cél pedig az volt, hogy a cégek találkozzanak azokkal a tanulókkal, akik hamarosan kilépnek a tantermekből a munkaerőpiacra, beszélgessenek és könnyebben egymásra találjanak – összegezte Szilágyi Sándor, a Debreceni Szakképzési Centrum főigazgatója.

    Iskolánk vezetősége, oktatói és tanulói is ellátogattak a rendezvényre, hiszen fontos, hogy minél szélesebb körben megismerjék a diákok a rájuk váró lehetőségeket.

    GALÉRIA

    JövőKép Expo

    DSC_0954.jpg
    DSC_0892.jpg
    DSC_0933.jpg

    KAPCSOLÓDÓ HÍREK


    Sikerek az OSZKTV-n

    Sikerek az OSZKTV-n

    2024. április 27-én, szombaton rendezték Szombathelyen, a Vas Vármegyei SZC Kereskedelmi és Vendéglátó Technikum és Kollégiumban rendezték az OSZKTV döntőjét. Az országos versenyen humán tantárgycsoportból 5. helyezést ért el Horváth János, 1/9.1 osztályos tanulónk.

    2024. ápr. 29.


    DSZC Kereskedelmi

    Szakma Sztár Fesztivál 2024

    Szakma Sztár Fesztivál 2024

    Vig Attila Imre KSZ 12.3 osztályos tanulónk szakács szakmacsoportban versenyzett, országos 4. helyezést ért el. Személyes beszámolója a versenyen tapasztaltakról.

    2024. ápr. 29.


    Vig Attila Imre KSz 12.3 osztályos tanuló

    Felvételi jegyzék

    Felvételi jegyzék

    Kedves Diákok! Tisztelt Szülők! Weboldalunkon elérhető a 2024/2025. tanévre felvételt nyert tanulók jegyzéke.

    2024. ápr. 29.


    DSZC Kereskedelmi


    Partnereink

    SZC logo

    Debreceni Szakképzési Centrum


    Debreceni SZC Kereskedelmi és Vendéglátóipari Technikum és Szakképző Iskola

    4027 Debrecen, Vénkert u. 2.

    Telefon: +3652/413-113, +3652/413-255 (Iskolai ügyintézés)

    E-mail: kereskedelmi.debrecen@gmail.com

    OM azonosító: 203033/013

    Felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2021/002422


    2024Debreceni SZC Kereskedelmi és Vendéglátóipari Technikum és Szakképző Iskola