Duális vezetés a DSZC-ben

Hámori Éva Judit a Debreceni Szakképzési Centrum főigazgatója május 1-től.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium által öt évre kinevezett új vezető Tirpák Zsolt kancellár mellett fogja irányítani a centrumot.

A főigazgató a pénteki sajtótájékoztatón beszámolt róla, hogy a centrum rendkívül sikeresen zárta a középfokú felvételi eljárás általános szakaszát. – Összesen 4775 tanuló döntött úgy, hogy a DSZC-t választja, 7754 helyet jelöltek meg a tanulók, a beiskolázott tanulók száma pedig jelenleg 1627 fő, de ez a továbbiakban természetesen nőni fog, ugyanis a rendkívüli felvételi eljárás folyamatban van, illetve fellebbezésekkel is osztunk még ki helyeket – mondta a főigazgató.

 

A legtöbb meghirdetett tanulmányi terület száz százalékig betelt, több iskolában jellemző volt a többszörös túljelentkezés. Ezek közül Hámori Éva Judit kiemelte a nyelvi előkészítős és a két tanítási nyelvű képzéseket, melyeket nagy érdeklődés övezett. – Ágazatok tekintetében nagy népszerűségnek örved az informatika, a közgazdaság, a gépészet, a közlekedésgépészet és a turisztika, ezek toronymagasan vezettek a jelentkezések számát tekintve – foglalta össze.

 

A középiskolák április 30-ig értesítették a tanulókat jelentkezésük elfogadásáról, vagy az elutasításáról, de a főigazgató, hangsúlyozta, azok se keseredjenek el, akik nem jutottak be sehová, hiszen a rendkívüli felvételi eljárás keretében – mely május 6-án indult – várják a diákok jelentkezését a még meglévő üres helyekre.

FORRÁS: HAON.HU

Kérdésed van? Keress minket bizalommal!     felveszem a kapcsolatot