Országos Haditorna Verseny

A Magyar Honvédség és a társadalom kapcsolatának erősítésére, a honvédelmi nevelés elősegítése, valamint a sport és egészséges életmód népszerűsítése érdekében a Honvédelmi Minisztérium a 2019/2020-as tanévben is meghirdette az „Országos Haditorna Versenyt”.

A verseny céljául tűzték ki:

•          A katonai pálya bemutatását, a fiatalok megismertetését a katonák mindennapi életével. Lehetőséget adni a versenyzők számára, hogy „belekóstoljanak” a katonai kiképzés egyes ágaiba. Szembesíteni őket azokkal a fizikai nehézségekkel, amelyekkel a katonaélet mindennapjaiban találkozhatnának. Bemutatni a kiképzés jellegét (nem csak az erő és az állóképesség fontos, hanem az ügyesség, a gyorsaság a kreativitás és a csapatmunka is), összetettségét, a katonai alapismeretek egyes feladatait.

•          A verseny fizikai és szellemi kihívást támasztó sportszerű megmérettetés, melynek során nagy hangsúlyt kap a szabályok betartása, a csapatmunka és a fegyelem.

•          A fiatalok ügyességének és jártasságának, erkölcsi, akarati tulajdonságainak és fizikai képességeinek fejlesztése, felkészültségük összemérésére.

•          A honvédelem ügyének népszerűsítése a sport eszközeivel és a hozzá szorosan kapcsolódó értékek közvetítése.

Az alábbi versenyszámok voltak:

1.         Tájfutás (Mátrix-futás)

2.         Figyelés, tájékozódás - távbecslés

3.         Kézigránát hajítás célba

4.         Légfegyveres (airsoft) lövészet

5.         Honvédelmi TOTO

6.         Elsősegély (egészségügyi ismeretek)

7.         Akadálypálya

8.         Fegyveres váltófutás

Iskolánk diákjai jól érezték magukat, dicséretesen teljesítettek.

A 2019/2020-as tanév őszi fordulóinak megyei győztesei a 2019/2020-as tanév tavaszi időszakában egy országos döntő keretében mérhetik össze tudásukat.

Kérdésed van? Keress minket bizalommal!     felveszem a kapcsolatot