A hortobágyi Darufesztiválon

A hortobágyi Darufesztiválon nagy hangsúlyt fektettek a gasztronómiára. Lehetőség nyílt bográcsban főtt pásztorételek kóstolására.

Meghirdették a Darukonyha Receptversenyt is.

Ezen klubtagjaink is részt vettek olyan ételkülönlegességek megalkotásával, amelyekben kötelező elem volt a köles és még legalább egy olyan alapanyag, ami a daru étrendjében is szerepel: kukorica, napraforgó,

árpa, zab, búza, borsó, bab, burgonya, hal, rizs vagy hajdina.

Imi baconba tekert csirkemellet céklás kölesrizottóval és hollandi mártással, Marci mediterrán kölest, Bogi lazacot, Vanda köles-lime szeletet, Bence pedig köleses baracktortát készített.

Forrás: Gasztrokult klub /Keri/

 

 

Daruf.2

 

 

Daruf.1

Kérdésed van? Keress minket bizalommal!     felveszem a kapcsolatot