Versenykiírás

A verseny célja: A meghívott középfokú tanintézmények tanulóinak speciális körversenyen történő megmérettetése. A versenyen kiemelt figyelmet kap a közösség építés valamint a sport és egészségfejlesztés, sportbaráti kapcsolatok erősítése, a rendvédelmi szakma népszerűsítése. A versenyen a fizikai képességek mellett egyéb készségek és ismeretek felmérése is előtérbe kerül. A verseny ideje: 2019. november 11. 08:00 órától 16:00 óráig 

A verseny helyszíne: Debreceni Kossuth Laktanya sportpálya Debrecen, Szabó Lőrinc utca (parkolási lehetőség: József Attila utcán)
Megközelítés: Debrecen, Balmazújvárosi út - Füredi út irányából ( Kratochvil Károly Honvéd Középiskolánál lefordulni) a Szabó Lőrinc utcára, majd onnan kb. 400 méter.

A bajnokság rendezője: Debreceni Honvéd Sport és Diáksport Egyesület, Rendvédelmi Utánpótlás Szakosztály. Fővédnök: Védnök: Szervezőbizottság tagjai: Gyöngyösi Károly r. ezredes- DHSE elnök Hegedűs Gábor - DHSE Rendvédelmi Utánpótlás Szakosztály vezetője A bajnokság résztvevői: A meghívott iskolák hallgatói 3 fős (2 fiú - 1 lány vagy 2 lány - 1 fiú) vegyes csapatai, egy kategóriában. A szervezők korlátozhatják a nevezések befogadását a nevezési limit (max. 20 csapat) elérése után. A bajnokság jellege: 3 fős csapatverseny vegyes (férfi-nő) összetételben.

Díjazás: I-III. helyezett csapatok: kupa, tárgyjutalom

Nevezés: Nevezhet az, aki a meghívott iskola hallgatója, rendelkezik szülői beleegyező nyilatkozattal, orvosi igazolással és a helyszínen kitöltött és aláírt önkéntes felelősségvállalási nyilatkozattal! Egy szervtől több csapat nevezését is elfogadjuk a nevezési limit eléréséig (20 csapat) A csapatok rajtsorrendje: helyszíni sorsolás vagy közös megegyezés alapján.

Nevezési díj: nincs

Előzetes regisztráció, előnevezés a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre eljuttatott nevezési lapon keresztül (2. számú melléklet).

Nevezési határidő: 2019. november 4. 16:00 óráig!!

Helyszíni nevezés: Előnevezések függvényében lehetséges, előtte kérem hívják fel a szervezőket.

A bajnokság lebonyolítása: A Debreceni Kossuth Laktanya sportpályáján megrendezett versenyen a kb. 2 kilométer hosszú kijelölt pályán kell a feladatokat ( kb . 13 állomáspont) megoldani illetve leküzdeni a versenyzőknek a legrövidebb idő alatt. A pálya leküzdése időméréssel történik, az nyer, aki a legrövidebb idő alatt a teljes távot leküzdi és minden állomásponton megállva az ott lévő feladatot teljesíti vagy leküzdi. Az állomáspontokon eltöltött idő beleszámít a végrehajtás idejébe. Az utolsó feladat leküzdését követően az időmérés akkor áll meg, amikor a csapat utolsó versenyzője beérkezik a pálya végén található kijelölt helyre. Az állomáspontokon lévő feladatokat csak egyszerre lehet megkezdeni mindhárom versenyző jelenlétével! A versenypályán a feladatok szabályos végrehajtásáért versenybírók felelnek. A pálya teljesítése úgy érvényes, ha mindhárom csapattag beérkezik a célba. Az állomáspontok feladatainak változtatási lehetőségét és sorrendjét a szervezők fenntartják!! Egyszerre egy csapat rajtol, majd ráindítással indítjuk a következő csapatot. A végleges feladatok meghatározása a verseny napján!!

Állomáspontok (Sorrend és feladatleírások pontosítása a helyszínen) Logikai feladat (Sudoku) Az állomásponton lévő egyszerű logikai feladatok végrehajtása. Sikertelen feladatmegoldás vagy nem teljesítés esetén 1 perc állomásponton lévő tartózkodás után a versenybíró továbbengedi a versenyzőket.


Zsák cipelés Az állomásponton lévő zsákokat (kb. 30 kg/db) a csapat kijelölt tagjai elviszik a meghatározott (kb. 30 méter) pályaszakaszon.

Dobópálya A csapat kijelölt tagjainak a gyakorló gránátok/ labdák/ karikák megfelelő célba juttatása, azok ledöntése. Nem érvényes találat esetén 15 mp/hiba időbüntetés.

Kúszófolyósó Az állomásponton lévő kúszófolyosó szabályos leküzdése a kijelölt csapattagoknak.

Palánk átugrás, egyensúlyozó híd ( Hun Harcos elem) A palánk leküzdése szabadon választott technikával, majd az egyensúlyozó elemen átjutás

Airsoft lövészet Az állomásponton lévő 3 darab puskával a csapat meghatározott tagjai végrehajtják a lövészeti feladatot. (5 lövés / versenyző a kisorsolt célfelületre és testtartásban). Nem érvényes találat esetén 15 mp/hiba időbüntetés.

Logikai feladat- mászóelem leküzdése ( HUN Harcos elem) Logikai (puzzle) feladat megoldása. Esetleges sikertelen feladatmegoldás vagy nem teljesítés esetén 1 perc állomásponton lévő tartózkodás után a versenybíró továbbengedi a versenyzőket. Minden rossz helyen lévő puzzle darabért 15 mp/db időbüntetés.

Csatacsillag dobás ( Hun Harcos elem) A szerekkel történő célbadobás (5db/versenyző) Nem érvényes találat esetén 15 mp/ db Időbüntetés.

Blind side A csapat tagjai meghatározott pályán koordinálják a bekötött szemű társukat a meghatározott eszközökkel.

Emergency area Imitált mellkas kompressziós újraélesztés a meghatározott „ ambu babán” a kijelölt 2 csapattagnak. A 3. csapattag ezalatt az idő alatt logikai feladat megoldása jóváíró időért cserébe, 1 perc időtartam alatt. „Nem megfelelő” színvonalú újraélesztés esetén 30 mp további mellkas kompresszió.


Vízszintes kötélmászás- szánhúzás A két fa között vízszintesen rögzített kötélen történő mászás (kb. 5 méter), amelyet minden csapattagnak teljesíteni kell, akár a társak segítésével. Lajhármászás vagy szabadon választott más technika segítségével.


Dobópálya (Hun harcos elem) A meghatározott dobóeszköz megfelelő célba juttatása a csapattagoknak.


Palánk mászás (oldal) - Zászló megszerzése A meghatározott palánkon történő átmászás. A kijelölt csapattag a létrán elhelyezett zászlót leveszi, majd a csapat tagjai azzal futnak be a célba. Az eredmények számítása: A pályán eltöltött összidő, amelyhez hozzáadásra kerülnek az állomáspontokon teljesített feladatok értékeléséből származó esetleges büntetőidők vagy levonásra kerülnek a jóváíró idők. Bármely állomáspont kihagyása esetén 3 perc büntetőidő kerül hozzáadásra a csapatnak, valamint az ott lévő feladat nem teljesítése miatt azoknak darabonkénti büntetése 15 mp/ismétlés/ találati hiba kerül hozzáírásra a csapatidőnek.

Felszerelés:Évszaknak megfelelő sportruházat, lehetőleg hosszú alsó és felső. Sportcipő vagy bakancs (bokát megfelelően rögzítő!) Kesztyű (edző, munkavédelmi, taktikai) használata javasolt. Óvás szabályai: Az óvásra okot adó eseménytől számított 30 percen belül a szervezőknek írásban kell benyújtani, melynek jogosságáról és annak eredményéről értesítik az azt benyújtó felet.

További információ:

Szervezés, lebonyolítás - Hegedűs Gábor mobil:+3620-9347391

Szervezés, lebonyolítás- Gyöngyösi Károly mobil: +3630- 9330436

Versenyfeladatok- Asztalos Zoltán mobil: +3630/7180420

Egyéb információk: A versenyen videó és fényképfelvételek készülnek a versenyen résztvevőkről. A verseny helyszínen öltözési lehetőséget biztosítanak a szervezők. A versenyközpont területén különböző cégek, szervezetek termékbemutatóit, standjait meg lehet majd tekinteni, termékeket lehet kipróbálni. Büfé fog üzemelni a területen, ahol a rendezvény ideje alatt vásárlási lehetőség lesz.

Bármely reklámtevékenység, árusítás csak a szervezők engedélyével vagy beleegyezésével történhet Egészségügyi biztosítás lesz a verseny területén.


A verseny időrendet/programot az 1.sz. melléklet, a nevezési lapot a 2.sz. melléklet tartalmazza

Mellékletek:

1. számú melléklet:


Időrend:


07:30-08:30 csapatok érkezése, regisztráció

08:45 sorakozó, hivatalos megnyitó

09:00-09:30 csapatvezetői megbeszélés, pályabejárás

10:00 -15:00 verseny

12:00-15:00 ebéd

16:00 eredményhirdetés

16:30 verseny vége

2.  számú melléklet: 

Nevezési lap.pdf

 

Kérdésed van? Keress minket bizalommal!     felveszem a kapcsolatot