SZC logo

Debreceni Szakképzési Centrum

OM kód: 203033/013 | 4027 Debrecen, Vénkert u. 2.

Intézmény logo

Debreceni SZC Kereskedelmi és Vendéglátóipari Technikum és Szakképző Iskola

HírekKözérdekű adatokCLASSROOMKRÉTA
Széchenyi 2020

Hírek

2024. ápr. 8.


Hodosi Balázs, oktató

    Sikeres szereplésünk a Pelikán gasztronómiai versenyen

    Izgalmas gasztronómiai versenyen vettünk részt 2024. 04. 06-án Szolnokon. A Pelikán Gasztronómiai Kupa eseménye az ország egyik legnagyobb versenyévé nőtte ki magát, több mint 160 versenyzővel és négy szakmával (szakács, cukrász, pincér, idén először pék szakmában).

    Sikeres szereplésünk a Pelikán gasztronómiai versenyen

    Nagy örömmel tölt el minket, hogy csapatunk két éremmel gazdagodott.

    Utazásunk zökkenőmentesen zajlott, versenyzőink időben és biztonságban megérkeztek a versenyhelyszínre. A regisztráció után azonnal munkához láttunk, és elkezdtük a versenyasztalok összeállítását. Egy helyi vállalkozótól kaptunk asztalokat és székeket, amely óriási segítség volt, hogy nem kellett itthonról vinnünk.

    A verseny során számos kategóriában mérhettük össze tudásunkat más pincér tanulókkal, akik az ország egész területéről érkeztek, egészen Győrtől - Debrecenig. A díszasztal megterítésére nagyjából 1,5-2 óra állt rendelkezésünkre. Utána szakmai totó kitöltése következett. A tesztre 30 perc állt rendelkezésre, de versenyzőink alig 10 perc alatt megírták. Elmondásuk szerint ez nem jelentett nehézséget számukra. Amikor érdeklődtem, hogy milyen kérdések voltak, akkor (izgalmukban) már nem tudtak válaszolni rá, úgyhogy csapatvezetőként annyit tudtam, hogy gyorsak voltak, ezután már csak reménykedtem abban, hogy hatékonyak is.

    Ügyességi feladatként a sörcsapolás sem okozott problémát számunkra. Versenyzőink kicsit izgulva, de nagy lelkesedéssel és precizitással hajtották végre, kisebb-nagyobb sikerrel. Hadházi Dóra versenyzőnknek a legjobbak között sikerült ez a versenyszám. Büszkén jelenthetjük, hogy tanulóink remekül teljesítettek ebben a feladatban is.

    A díszasztal ismertetése és szakmai szóbeli beszélgetés maradt hátra. Ebben a feladatrészben a zsűri itt engedélyezte, hogy a felkészítő tanár végighallgathassa ezeket. Ennek megvédése fantasztikusan sikerült, bármilyen szakmai kérdést tett fel a zsűri versenyzőinknek, mindenre helyes vagy elfogadható választ tudtak adni. Ebben a versenyszámban külön kiemelték az egyik versenyzőnket (Boján Tímea Etelka), hogy 22 tanuló vizsgaszereplése után, eddig ő volt az egyedüli, aki bemutatkozott nekik az asztalnál, és gyújtotta a gyertyát a díszasztalon.

    Az eredményhirdetés előtt a zsűri értékelt, és általános hibákat közölt a versenyzőkkel. A szakemberek elmondása szerint a pincér kategória volt az egyik legerősebb mezőny, melyben több mint 40 versenyző indult.

    Az eredményhirdetés izgalmas pillanatokat tartogatott számunkra. Büszkeséggel tölt el, hogy csapatunk arany- (Hadházi Dóra) és ezüstéremmel (Boján Tímea Etelka) térhetett haza a versenyről.

    Köszönöm a támogatást és a lehetőséget, hogy részt vehettünk ezen a kiváló versenyen. Biztos vagyok abban, hogy az itt szerzett tapasztalatok és eredmények inspirálóak lesznek a jövőbeli versenyekre való felkészülésünk során.

    A verseny sikeréhez nagyban hozzájárultak, így külön köszönet jár Ötvös Béla – a Beer & Burgers étterem tulajdonosának, hogy a szükséges bútorokat biztosította nekünk. Szabó Zoltán – GasztroZoli cégének, hogy eszközöket biztosított, Sebestyén Csaba (Hotel Platán***) vendéglátás vezetőnek, aki a display asztal italait biztosította. Köszönjük Kovács Tibor teremfőnöknek (Hotel Divinus Superior*****) a székszoknya és masni biztosítását.

    Örülünk, hogy ennek a nívós szakmai eseménynek részesei lehettünk!

     

    Büszkén és elkötelezetten,

    Hodosi Balázs

    oktató

    GALÉRIA

    Pelikán Kupa

    434030709_7282260215161925_9115653902775488182_n (1).jpg
    434208318_7282258515162095_5311808125475685139_n.jpg
    434030709_7282260215161925_9115653902775488182_n.jpg

    KAPCSOLÓDÓ HÍREK


    Sikerek az OSZKTV-n

    Sikerek az OSZKTV-n

    2024. április 27-én, szombaton rendezték Szombathelyen, a Vas Vármegyei SZC Kereskedelmi és Vendéglátó Technikum és Kollégiumban rendezték az OSZKTV döntőjét. Az országos versenyen humán tantárgycsoportból 5. helyezést ért el Horváth János, 1/9.1 osztályos tanulónk.

    2024. ápr. 29.


    DSZC Kereskedelmi

    Szakma Sztár Fesztivál 2024

    Szakma Sztár Fesztivál 2024

    Vig Attila Imre KSZ 12.3 osztályos tanulónk szakács szakmacsoportban versenyzett, országos 4. helyezést ért el. Személyes beszámolója a versenyen tapasztaltakról.

    2024. ápr. 29.


    Vig Attila Imre KSz 12.3 osztályos tanuló

    Felvételi jegyzék

    Felvételi jegyzék

    Kedves Diákok! Tisztelt Szülők! Weboldalunkon elérhető a 2024/2025. tanévre felvételt nyert tanulók jegyzéke.

    2024. ápr. 29.


    DSZC Kereskedelmi


    Partnereink

    SZC logo

    Debreceni Szakképzési Centrum


    Debreceni SZC Kereskedelmi és Vendéglátóipari Technikum és Szakképző Iskola

    4027 Debrecen, Vénkert u. 2.

    Telefon: +3652/413-113, +3652/413-255 (Iskolai ügyintézés)

    E-mail: kereskedelmi.debrecen@gmail.com

    OM azonosító: 203033/013

    Felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2021/002422


    2024Debreceni SZC Kereskedelmi és Vendéglátóipari Technikum és Szakképző Iskola