SZC logo

Debreceni Szakképzési Centrum

OM kód: 203033/013 | 4027 Debrecen, Vénkert u. 2.

Intézmény logo

Debreceni SZC Kereskedelmi és Vendéglátóipari Technikum és Szakképző Iskola

HírekKözérdekű adatokCLASSROOMKRÉTA
Széchenyi 2020

Hírek

2025. jan. 31.


DSZC Keri

    Színes programok pályaorientációs napunkon

    2025. január 29-én rendeztük meg idei tanévünk pályaorientációs napját. Célja az volt, hogy lehetőséget biztosítsunk a szakmai képzésben résztvevő tanulóink számára, hogy találkozhassanak a szakmák képviselőivel, és tájékozódjanak a tanulási és továbbtanulási lehetőségeikről.

    Színes programok pályaorientációs napunkon

    Minden életkorban fontos az annak megfelelő formában felkészíteni a diákokat a felnőtt életre, életpályájuk megtervezésére. Ennek érdekében minden évfolyam számára szerveztünk programokat: előadásokat a karrierlehetőségekről, illetve üzemlátogatási lehetőségeket kínáltunk különböző kereskedelmi és vendéglátóipari egységekben. 

    A szakma szeretetéről, jellemzőiről, elvárásairól iskolánk oktatója, Asztalos Árpád séf és Mile József aranykoszorús mesterszakács nyújtottak széleskörű áttekintést. Kiemelték az önfejlesztés-tanulás fontosságát, ami elengedhetetlen a szakács szakmában.

    A külső helyszíneken lebonyolított üzemlátogatások többek között a Malompark-Kispiacon, a Praktiker áruházban, a FÓRUM-Nagypiacon és a FÓRUM Debrecen Bevásárlóközpont divatáru üzleteiben zajlottak.

    A 9. évfolyamos kereskedelmi értékesítők a zöldség-és kenyérárakat hasonlították össze a  szupermarketben található árakkal. Fogyasztói kosarat állítottak össze tartós fogyasztási cikkekből, ehhez kerestek információkat. A Fórum Nagyvásárcsarnokban a tanulók többek között az értékesítési módokat vizsgálták meg. Az eltérő árukihelyezést figyelték meg az élelmiszer és a ruházati áruk esetében.

    A vendéglátás ágazatban tanulók a Freedom Restaurant és Skybart, a Hotel Divinust, a Melange Éttermet és a Szőke cukrászdát látogatták meg a délelőtt folyamán. 

    A Melange vezetősége körbevezette tanulóinkat az éttermen, itt bemutatta az egységeket (konyha, raktár, gazdasági bejárat stb.). Nagyon érdeklődőek voltak diákjaink: az ott látottak-hallottak felkeltették figyelmüket, sok pozitív benyomást szereztek. A látogatás végén a Melange csapata vendégül látta a csoportot egy óriás pizzára. Jóleső érzés volt sok egykori Keris diákkal találkozni, akik szintén készségesen válaszoltak a felmerülő kérdésekre. 

    Reméljük, tanulóink közelebbről megismerhették szakmáikat, és hasznos volt számukra az „utazás” a kereskedelem és vendéglátás hivatásainak világába!

    GALÉRIA

    Színes programok pályaorientációs napunkon

    11.jpg
    6.jpg
    1.jpg

    KAPCSOLÓDÓ HÍREK


    Szakács tanulónk az élen

    Szakács tanulónk az élen

    Több mint 50 szakmában közel kétszáz diák mérte össze tudását a XVIII. Szakma Sztár Fesztiválon április 28-án és 29-én Budapesten. A Debreceni Szakképzési Centrum tanulói idén is remekül szerepeltek: 13 éremmel tértek haza a megmérettetésről.

    2025. máj. 14.


    DSZC Kereskedelmi

    Tanulmányi kiránduláson Gyulán

    Tanulmányi kiránduláson Gyulán

    2025. május 7-8-án osztályunk tanulmányi kiránduláson vett részt Gyulán, ahová osztályfőnökük, Sándor-Simai Szilvia és testnevelő tanáruk, Nagy Balázs is velük tartottak.

    2025. máj. 14.


    DSZC Kereskedelmi

    Keris diákok Franciaországban

    Keris diákok Franciaországban

    Az Erasmus+ mobilitási program keretében áprilisban hat keris diák utazhatott szakmai gyakorlatra Franciaországba.

    2025. máj. 12.


    DSZC Kereskedelmi


    Partnereink

    SZC logo

    Debreceni Szakképzési Centrum


    Debreceni SZC Kereskedelmi és Vendéglátóipari Technikum és Szakképző Iskola

    4027 Debrecen, Vénkert u. 2.

    Telefon: +3652/413-113, +3652/413-255 (Iskolai ügyintézés)

    E-mail: kereskedelmi.debrecen@gmail.com

    OM azonosító: 203033/013

    Felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2021/002422


    2025Debreceni SZC Kereskedelmi és Vendéglátóipari Technikum és Szakképző Iskola